Hoppa till sidans innehåll

Äntligen dags för markträning

18 APR 2020 15:30
Vi startar på tisdag 21 april 17.15-18.30, samling utanför Mimerhallen. Träningen sker utomhus, så ta med kläder efter väder. Gympaskor, hopprep, vattenflaska (ev. fysvantar).
  • Uppdaterad: 18 APR 2020 15:30

Utanför isen kallas träningen för markträning eller off-ice träning. Vi tränar på mark under hela säsongen och det är alltid viktigt att delta. 

Det är nu vi lägger grunden för hur nästa säsongs utveckling ska bli. 

Som förälder och åkare är det viktigt att tänka på att konståkningsträning sker både på och utanför isen. Det är på marken vi lägger grunden för den utveckling vi kan göra på isen. 

Det är utanför isen som åkarna bygger upp bland annat styrka, kondition och rörlighet som är viktigt för konståkare, men det tränas också på de rotationsövningar och andra övningar som påminner om momenten som ska utföras på isen. Vi lär oss till exempel hoppen först på mark och sedan på is

Åkare som deltar kontinuerligt i markträning upplever att konståkningen är roligare och känner att de utvecklas mer jämfört med de åkare som inte deltar.

Vi förespråkar att markträning ses som en naturlig och ordinarie del av konståkningsträningen och vi ser gärna att alla våra åkare deltar.

Att delta i markträning kostar ingenting extra, utan ingår i den ordinarie terminsavgiften. För att vi ska kunna planera behöver vi veta hur många som deltar så vi ser gärna att du meddelar om du av någon anledning deltar: (This is a mailto link)

Schemat hittar du här >>>

Vi ses på tisdag!!

Hälsningar 
Tränarna i IFK Västerås Konståkningklubb

Skribent: Marie Lassinantti
Epost: This is a mailto link

 

Våra sponsorer:

Mimer_logga_färg 

Vill du också sponsra oss?
Läs mer här 


Teijas skateshopFölj oss på Instagram
@ifkvasteraskk


Fler bilder från olika evenemang hittar du här
Bildgalleri

Postadress:
IFK Västerås KK - Konståkning
Box 213
72106 Västerås

Besöksadress:
Mimerhallen, Pontus Widéns väg
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: +46761305440, +46705535899
E-post: This is a mailto link

Se all info