Hoppa till sidans innehåll

Generöst bidrag från Karl-Erik Erikssons Stipendiefond

18 MAJ 2021 21:51
IFK Västerås KK har sökt och beviljats bidrag från Karl-Erik Erikssons stipendiefond.
  • Skapad: 18 MAJ 2021 21:51

Fonden förvaltas av ”gamla” IFK:are och pengarna är en kvarleva från när IFK:s kamratringen lades ned. Syftet med stipendiefonden är att gynna och utveckla/hjälpa ungdomar samt ungdomsidrotten inom IFK Västerås med ett ekonomiskt bidrag.

IFK Västerås KK har beviljats ett bidrag på 30000:- som är tänkt att användas till ett uppstartsläger med övernattning så fort det är möjligt utifrån rådande pandemi. Antingen under hösten eller senast nästa vår och i så fall tänkt vara som när vi tidigare anordnat läger i Rimbo el om vi kan hitta någon annan likvärdig plats.

Vi har även sökt individuella bidrag till fyra aktiva inom IFK Västerås KK och beviljats detta med 5000:- i personligt bidrag till de nominerade, Kajsa Östman, Sara Tahvanainen och Vera Lindevret som är våra åkare på högsta nivå i elitserien/morgondagarserien. Vi har även fått bidrag till Maria Sandberg på 5000:- för att kunna fortsätta utveckla sin tränarroll med nya utbildningar för att ännu bättre kunna utveckla våra ungdomsidrottare inom klubben.

Kajsa som nu hör till en av våra äldre tävlingsåkare har visat att det med ett målmedvetet tränande går att komma till högsta tävlingsnivå om du bara fortsätter att kämpa vidare under många år så kommer oftast framgångarna till slut vilket skickar viktiga signaler till våra yngre ungdomar. Vi hoppas detta bidrag ska kunna vara till viss hjälp med tävlingsavgifter, resor samt logi.

Sara och Vera har med sin träningsvilja och positiva utstrålning på och vid sidan av isen alltid varit bra representanter för klubben och övriga ungdomar.  De har redan tidigt lyckats uppnå en hög kompetens och även haft fina framgångar i tävlingssammanhang. Efter en säsong helt utan tävlingar så känns det extra bra att de erhållit detta bidrag så de kan få hjälp med tävlingsavgifter, resor samt logi när nästa säsong väl startar upp i höst.

Maria har haft en lång tävlingskarriär på hög nivå och nu mer och mer börjat växla över till tränarrollen och utvecklandet av våra nya konståkningsungdomar. För att hon ska kunna utbilda sig vidare så känns det bra att hon beviljats detta bidrag som täcker en del av kommande utbildningskostnader, resor samt logi. Maria brinner för konståkningen och IFK Västerås KK och vill gärna fortsätta jobba inom klubbens verksamhet och detta bidrag till utbildning är ett steg på vägen.

Vi vill tacka Bo Wretman och övriga förvaltare till Karl-Erik Erikssons stipendiefond för att ni gett oss möjlighet utveckla IFK Västerås KK samt våra ungdomar genom ert generösa bidrag från fonden.

Styrelsen
IFK Västerås Konståkningsklubb

Skribent: Marie Lassinantti
Epost: Adressen Gömd


  Följ oss på sociala medier:

    

Bilder från våra aktiviteter: 
Bildgalleri 


Våra sponsorer:

Mimer_logga_färg 

Norströms entreprenad

Vill du också sponsra oss?
Läs mer här 


Handla din utrustning hos:
Teijas skateshop


 

 

Postadress:
IFK Västerås KK - Konståkning
Box 213
72106 Västerås

Besöksadress:
Mimerhallen, Pontus Widéns väg
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info