SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Västerås Konståkningsklubb
Konståkning

Utrustning

I skridskoskolan går det bra att använda vilka skridskor som helst, men vi rekommenderar att använda en vanlig knytskridsko med hårt skaft och snörning som går att köpa i en sportaffär eller begagnat (inte de skridskor med spännen som liknar en slalompjäxa).

Vi rekommenderar att redan från början välja skridskor av god kvalitet för att undvika skador på fötter eller vrister, men framförallt för att träningen blir roligare. Skridskor av god kvalitet ger åkaren möjlighet att utvecklas i sin åkning. 

 

En bra skridsko ska ge stöd åt vristen och vara stabil.

 

Vanliga” skridskor (t ex Jofa, Piruett, Spin, CCM) som kan köpas i sportaffärer, är eller blir snabbt mjuka och orkar inte hålla vristen rak vilket inte är bra för åkarens fötter, skenan på dessa skridskor är inte av god kvalitet och försämrar åkarens möjligheter att utvecklas på isen. 

 

Läs mer:

Mer om utrustning

Utrustning ur föräldrahandboken

Klubbkläder

 

Investera i riktiga konståkningsskridskor?

För dig som vill investera i ett par riktiga konståkningsskridskor, finns det olika varianter att välja mellan. 

 

Vanliga märken på kvalitetsskridskor är t.ex. Edea, Wifa, Risport och Jackson.

 

Nya konståkningsskridskor kan kännas dyra att köpa men de har ett gott andrahandsvärde. Slipa INTE dina skridskor i en sportaffär, de har sällan rätt utrustning och kunskap att slipa våra skenor, läs mer under slipning

 

För dig som är ny på skridskor rekommenderar vi bland annat; Risport Venus, Edea Tempo-set eller Motivoset för barn/ungdom samt Risport Antares eller Overtureset för ungdom/vuxen, men prata gärna med oss så kan vi guida er i era köp!

 

På blocket kan du hitta begagnade konståkningsskridskor:
När du köper begagnade skridskor bör du kontrollera att skaftet är hårt och kraftigt

Begagnade Edea 

Begagnade Wifa

Begagnade Risport

 
Allmänhetens åkning