SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Västerås Konståkningsklubb
Konståkning

Träningsåkare

Ungdomar och vuxna, som har grundläggande kunskaper eller är f.d. tävlingsåkare kan delta i vår träningsgrupp för tonåringar och vuxna. Yngre åkare som har kunskaper motsvarande tävlingstest men inte vill tävla - tränar tillsammans med våra tävlingsåkare.  

 

Mål: Konståkning hela livet. Det ska vara möjligt att lära sig, utvecklas och träna konståkning oavsett fas i livet.

 

För att delta krävs korrekt utrustning: Riktiga konståkningsskridskor, hjälm (om inte tävlingstestet är godkänt) och smidiga kläder.

 

Träningsinnehåll: Konståkning tränas genom allsidig och omväxlande träning på och utanför isen.
Konståkningens viktigaste fundament, markträning, introduceras och det är obligatoriskt att delta. Fokus inriktas på att lägga grunden för den mycket goda kroppskontroll, styrka, smidighet och förståelse för konståkningens specifika färdigheter som åkaren behöver för att utvecklas. 

Grundläggande skridskoteknik erövras genom LEO-märken samt genom att utveckla kunskap om konståkningshoppen, baspiruetterna och de moment som ingår i att börja tävla och ta av sig hjälmen. För den rutinerade konståkaren anpassas innehållet i träningen efter var konståkaren befinner sig i sin utveckling.

 

Grupper: Euler, Axel, Lutz

 

För dig som är medlem
Logga in så får du tillgång till ännu mer information och tips!

 
Allmänhetens åkning