Våra tränare
Våra tränare är utbildare via Svenska Konståkningsförbundet. Vi har även ett flertal hjälptränare (faddrar), som är aktiva åkare. Våra hjälptränare deltar i träningarna och assisterar våra tränare och deltagare.
Ansvarig tränare för grupperna
I vår välkomstinformation finns information om vilken/vilka tränare som ansvarar för träningen. Det är till dessa tränare ni kan ställa era frågor. Kom gärna fram till oss före eller efter träningen för att ställa dina frågor, eller kontakta föreningen via mail.
Kom i tid
För bästa start på träningen, kom i god tid så att åkaren är redo när träningen börjar. Avprickning görs innan träningen. Detta underlättar både för åkare och för tränare.
Hjälm
Hjälm är ett viktigt skydd som är obligatoriskt för barn, ungdomar och vuxna i skridskoskolan. Skriv namn på hjälmen.
Skridskor
Skridskorna skall vara ordentligt knutna och sitta bra på foten. Det går bra att använda vilka skridskor som helst, men vi rekommenderar att du köper skridskor med hårt skaft. “Vanliga” skridskor (t ex Jofa, Piruett, Spin, CCM) som kan köpas i sportaffärer, är eller blir snabbt mjuka och orkar inte hålla vristen rak vilket ofta blir skadligt för fötterna.
Ha varma och smidiga kläder
Lager på lager, gärna fleece eller mjukisbyxor. Undvik overall, dunjacka och täckbyxor, men väst och stretchiga täckbyxor som inte är för vida går bra.
Håll händerna varma genom att alltid ha vantar
Ta gärna med extra vantar så att det finns möjlighet att byta vantar under passet!
Gå på toaletten innan träningen
Ingen mat, dryck eller tuggummi på isen
Ingen mat, dryck eller tuggummi på isen, men ta gärna med vatten och frukt att äta efter träningen.
Vi står inte i båsen vid isen
Ta ett steg tillbaka från sargen, ställ er bakom plexiglaset eller sätt er på läktaren på insidan av månskensrinken för att titta. Då fokuserar åkaren lättare på träningen och har roligare.
Leklust i vår skridskoskola
I vår skridskoskola sätter vi åkglädjen i centrum. Gör ditt bästa för att förstärka detta med en positiv inställning.