Västeråslägret 2022 - Vi ses på isen i sommar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Västerås Konståkningsklubb
Konståkning

Alla som vill lära sig åka skridskor kan delta. Vi har grupper för barn, ungdomar och vuxna! Barn från ca 3 år kan delta, enda kravet är att de ska kunna stå på skridskorna och resa sig själv om de ramlar. 

 

Målet är att väcka glädjen och intresset för att röra sig på is och lära alla deltagare grunderna i skridskoåkning. Vi lär ut skridskoåkningens grunder genom lek och rörelse och sätter åkglädjen i fokus. Det ska vara roligt att lära sig åka skridskor!  

 

Träningsgrupperna delas in efter ålder och förkunskaper. Vi har nybörjargrupper för dig som är ny på skridskor och fortsättningsgrupper för dig med förkunskaper. 

 

För att delta behövs skridskor, hjälm, vantar och smidiga kläder. Märk hjälmen med namn. Fråga gärna våra tränare om hjälp/tips behövs vid inköpen.

 

Tillfällen: 

Skridskoskolan tränar på söndag förmiddag på Månskensrinken (uterink). Varje termin består av 10 träningstillfällen. 

 

Hösttermin: Vecka 40-50. Uppehåll v.44. Julshow i slutet av december. 

Vårtermin: Vecka 2-12. Uppehåll v.9. Vårshow i slutet mars/början april. 

 

Boka din plats i Skridskoskolan genom att göra en intresseanmälan till vår verksamhet via vår bokningssida. Nyintag görs (varje höst och vår) i mån av plats. Om lediga platser finns släpps de till allmänheten 1/8  och 1/12 klockan 12:00. Läs mer och boka plats >>>

 

Delta i konståkningsgrupp?

När åkaren kan åka skridskor och till ta steget att börja utvecklas mot en konståkare, kan en intresseanmälan göras till våra konståkningsgrupper.

 

När det finns plats i en grupp, skickar vi ett meddelande. Det går bra att fortsätta att åka i Skridskoskolan tills det finns en plats.

 

Barn och ungdomar - anmäl intresse till Konståkningsskolan. 

Tonåringar och vuxna - anmäl intresse till Träningsåkare.

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Följ oss:
Våra sponsorer
Handla din utrustning hos: