DELTA I VÄSTERÅSLÄGRET VECKA 30, 31 & 32!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Västerås Konståkningsklubb
Konståkning
Konståkningsskola

Barn och ungdomar, som deltagit i skridskoskolan eller som kan åka skridskor och vill ta steget att utvecklas mot en konståkare, kan anmäla intresse till konståkningsskolan.

 

Mål: Väcka glädjen och intresset för konståkning, genom att lära sig träna konståkning genom lek och rörelse, där vi kan sätta åkglädjen i fokus. Det ska vara roligt att lära sig åka och träna konståkning.

 

För att delta krävs korrekt utrustning: Riktiga konståkningsskridskor, hjälm och smidiga kläder.

 

Läs mer om utrustning här >>>

 

Träningsinnehåll: Konståkning tränas genom allsidig och omväxlande träning på och utanför isen. En av konståkningens viktigaste byggstenar markträning/off ice träning introduceras och det är obligatoriskt att delta. Fokus inriktas på att lägga grunden för den mycket goda kroppskontroll, styrka, smidighet och förståelse för konståkningens specifika färdigheter som åkaren behöver för att utvecklas samt grundläggande skridskoteknik genom att erövra samtliga LEO-märken. Träningen inriktas även på att utveckla kunskap om konståkningshoppen, baspiruetterna och de moment som ingår i ett godkänt tävlingstest (hjälmtest).

 

För dig som är medlem
Logga in så får du tillgång till ytterligare information och tips!

Välkommen ut på isen!
2022-09-03 13:19

Från och med vecka 36 startar vi äntligen träningen på is för grupperna Axel, Lutz, Flip, Ögel, Toeloop och Salchow.

 
Följ oss:
Våra sponsorer
Handla din utrustning hos: