SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Västerås Konståkningsklubb
Konståkning

Delta i en konståkningsgrupp

 

Barn, ungdomar och vuxna som kan grunderna i skridskoåkning och som deltagit i skridskoskolan (eller som kan åka skridskor) och vill ta steget att utvecklas mot en konståkare, kan anmäla intresse till våra konståkningsgrupper.

 

Vår idrott, konståkning, tränas genom allsidig och omväxlande träning på is och mark. Fokus inriktas på att lägga grunden för den mycket goda kroppskontroll, styrka, smidighet och förståelse för konståkningens specifika färdigheter som åkaren behöver för att utvecklas.

 

Åkaren kan önska träningsmängd och blir tilldelad lämplig grupp utifrån vald träningsmängd, där hänsyn tas till ålder, kunskap och resurser (istid, tränare, utrymme på isen). 

 

Det är Västerås Stad som fördelar istiderna i Västerås och det är utifrån tillgång på istider vi sätter ramarna för vår verksamhet.

 

Hjälm är obligatoriskt till det att åkaren uppnått färdigheter motsvarande tävlingstest. 

 

Intresseanmälan 

Intresseanmälan kan registreras via vår bokningssida.

Information om anmälan finns här. 

 

Kontakta oss på info@konstakning.se om det finns frågor!

Riklinjer för tävling och nytt testystem från 2023-09-01 (Tävlingsåkare)
2023-09-08 10:14

Testsystemet görs om, reduceras och byts till stor del ut mot träningsguide.

 

Träningsguiden kommer att vara ett stöd i träningsverksamheten för åkarens utveckling.

 

Centrala underlag i arbetet med test och tävling för barn och ungdomar är Barnens spelregler och Riksidrottsförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsidrott.

 

Läs mer om arbetet på SKFs hemsida. 

 

 
Allmänhetens åkning