DELTA I VÄSTERÅSLÄGRET VECKA 30, 31 & 32!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Västerås Konståkningsklubb
Konståkning
Träningsåkare

Ungdomar och vuxna, som deltagit i skridskoskolan, konståkningsskolan, tonår-/vuxengruppen, tävlingsåkare eller som kan åka skridskor och vill ta steget att utvecklas mot en konståkare, kan anmäla intresse till Träningsåkare. 


Mål: Konståkning hela livet. Det ska vara möjligt att lära sig, utvecklas och träna konståkning oavsett var man befinner sig i livet.

 

För att delta krävs korrekt utrustning: Riktiga konståkningsskridskor, hjälm (om inte tävlingstestet är godkänt) och smidiga kläder.

 

Träningsinnehåll: Konståkning tränas genom allsidig och omväxlande träning på och utanför isen. En av konståkningens viktigaste byggstenar markträning/off ice träning introduceras och det är obligatoriskt att delta. Fokus inriktas på att lägga grunden för den mycket goda kroppskontroll, styrka, smidighet och förståelse för konståkningens specifika färdigheter som åkaren behöver för att utvecklas samt grundläggande skridskoteknik genom att erövra samtliga LEO-märken. Träningen inriktas även på att utveckla kunskap om konståkningshoppen, baspiruetterna och de moment som ingår i ett godkänt tävlingstest (hjälmtest). För den rutinerade konståkaren anpassas innehållet i träningen efter var konståkaren befinner sig i sin utveckling.

 

För dig som är medlem
Logga in så får du tillgång till ännu mer information och tips!

 
Följ oss:
Våra sponsorer
Handla din utrustning hos: