SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Västerås Konståkningsklubb
Konståkning

Om föreningen

Vi är en ideell förening i Västerås som erbjuder kvalificerad träning för barn, ungdomar och vuxna. Vi välkomnar alla oavsett ålder, ambition och förkunskaper i vår gemenskap. 

 

Föreningen bildades 1948 och har fostrat många konståkare i Västerås genom åren. 

 

Vårt verksamhetsår pågår 1 juli - 30 juni, som också är den ordinarie säsongen för Svensk Konståkning. Medlemsavgiften betalas per verksamhetsår.

 

Vår verksamhet genomsyras av Svensk konståknings värdegrund: glädje, glöd och gemenskap. Alla ska ha roligt, må bra och prestera efter egen förmåga, intresse och vilja, i en verksamhet för så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt.

 

IFK TAGG – Vi är kompisar 🤝

Inspirerande  - Fair play - Kamratskap  - Trevliga  - Ambitiösa - Glädje  - Gemenskap.

Konståkning

Konståkning är en individuell idrott där systemet är uppbyggt som en skola. Genom stegrande kunskapsnivå utvecklar åkaren nya färdigheter och tar sig vidare till nästa steg. Vi strävar efter att alla ska få en så bra utbildning som möjligt där varje åkare utvecklas i sin egen takt och efter sin egen förmåga, intresse och vilja. Åkaren bestämmer själv sitt mål. Träning, tävling, lek, motion och uppvisning. Alla kan vara med, det ska vara roligt och lekfullt. Tävlingar finns för alla nivåer och för alla åldrar. Alla ska må bra. Det ger gemenskap, utveckling och god hälsa.

De färdigheter och kunskaper som byggs upp genom en allsidig träning på och utanför isen ger en bra grund för livslångt idrottande, samt är värdefull och användbar hela livet.


Att bli konståkningsförälder är för de allra flesta ett möte med en helt ny värld. Konståkningens värld är full av magi, förundran, spänning, glädje, glöd och gemenskap, men också en värld full av kalla ishallar, tidiga morgonträningar och en mängd olika begrepp och tävlingsregler att sätta sig in i den dagen ens barn börjar tävla. Som förening vägleder vi er och i Svenska Konståkningsförbundets (SKF) föräldrahandbok finns överskådlig information om svensk konståkning. Information finns även på Svenska Konståkningsförbundets webbplats: skatesweden.se.

 

Under dokument finns mer information om vår förening och verksamhetsbeskrivning. 

 

Läs mer om vår verksamhet: 

Skridskoskola

Konståkning

Tävlingsåkare

 

[ Boka plats i klubben ]

 

Välkommen som medlem i IFK Västerås Konståkningsklubb!

 
 
Handla din utrustning hos:
Våra sponsorer
Allmänhetens åkning