SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Västerås Konståkningsklubb
Konståkning

 
Uppförandekod

Uppförandekoden omfattar alla i föreningen, distriktet och förbundet, oavsett vilken roll man har; styrelseledamot, anställd personal, ledare, kursföreläsare, teknisk funktionär, tränare, åkare eller förälder. Genom att leva och leda i enlighet med Uppförandekoden kan vi säkra sunda verksamheter i föreningarna, säkerställa att våra medlemmar mår bra samt att det finns verksamheter där fler känner sig välkomna och fler vill stanna kvar längre.

  1. Vi ger alla medlemmar inom svensk konståkning möjlighet att uppleva glädje, glöd och gemenskap.
  2. Vi ansvarar för åkarnas och övriga aktivas hälsa och välmående i samband med konståkningsverksamhet.
  3. Vi underlättar åkarens och övriga aktivas utveckling med utgångspunkt i den enskilda individens utvecklingsnivå, förutsättningar och ambitionsnivå.
  4. Vi är goda förebilder genom vårt uppförande både på och utanför isen.
  5. Vi bidrar till åkarens och de övriga aktivas utveckling genom att göra dem delaktiga i beslut som rör deras konståkningsutövande samt skapar en miljö där individen reflekterar och tar ansvar.
  6. Vi förespråkar och utövar rent spel och en dopningsfri idrott.
  7. Vi håller oss uppdaterade kring och är förtrogna med gällande stadgar, regler och allmänna bestämmelser för föreningen, distriktet och förbundet.
  8. Vi accepterar ingen form av kränkningar eller trakasserier.
  9. Vi respekterar varandras olika roller och uppdrag samt accepterar spelets regler, regeltolkningar och beslut vid tävling och test.
  10. Konståkning är en idrott för alla och vi respekterar allas lika värde.
 
 
Handla din utrustning hos:
Våra sponsorer
Allmänhetens åkning